5 steg til salg

Markedet for brukte brudekjoler er i vekst, og gjenbruk er i vinden. Mange ser derfor etter brukt brudekjole for å spare penger eller miljøet, eller begge deler.

I denne artikkelen vil jeg gi noen tips til deg som tenker at du skal selge brudekjolen din etter bryllupet. 

1. Gode bilder:

Få fotografen til å ta gode bilder av brudekjolen fra flere vinkler, uten blomster foran og uten brudgom. Det er veldig greit å se bilder av kjolen på en ekte kropp.

Hvis du ikke vil vise ansiktet ditt på salgsbilder, kan du holde buketten foran.

Ta også bilder av detaljer, som blonder, knapper, lommer.

Et videoklipp kan også være fint, da får man sett brudekjolen i bevegelse.

2. Rens kjolen.

Sørg for å få rengjort kjolen så fort som mulig etter bryllupet. Mange føler at dette er en stor kostnad, spesielt når man ikke vet hvor fort man får solgt kjolen eller til hvilken pris, men rengjøring er en del av det å ta vare på et nydelig stasplagg, og bør tas med i budsjettet helt fra starten. Å ikke rense brudekjolen vil på sikt redusere verdien kraftig, da flekker setter seg.

At kjolen “bare er brukt én gang” er implisitt, og ikke et salgsargument, da det er en av de mest aktive dagene i livet ditt. Svette synes ikke med en gang, men er det som blir styggest og setter seg hardest om det ikke blir fjernet. 

3. Skriv en utfyllende annonse

Oppgi så mye informasjon om kjolen som mulig. Størrelse er helt essensielt, oppgi gjerne bryst- og midjemål, da størrelser også kan være villedende ndg brudekjoler (les mer her)

Oppgi evnt skader eller mangler ved kjolen. Det vil bare gi deg mer troverdighet, og gir en tydelig forventningsavklaring.

4. Sett en realistisk pris.

Det er mye følelser i en brudekjole, og det kan gjøre det vanskelig å vurdere verdien objektivt.
Det er vanlig å ta halv pris av ny pris for en brudekjole som er under to-tre år gammel. Deretter synker prisen.
Skader som må repareres, eller flekker, vil også trekke ned prisen.
Sjekk gjerne andre annonser for samme eller lignende kjoler. 

Det finnes utrolig mange brukte brudekjoler på markedet, så til syvende og sist må du selv vurdere om du er villig til å vente på den som vil betale det du vil ha, eller om det viktigste er at brudekjolen skal bli brukt om igjen.

5. Få hjelp

Om du vil slippe jobben med annonsering og ta imot folk til prøving, overlat hele jobben til Gjenbrud 😀