Om Gjenbrud

Gjenbrud er en liten brudesalong med brukte brudekjoler og annet brudeutstyr. Her kan du komme og prøve så mange brukte brudekjoler du vil, i hyggelige omgivelser, med kompetent veiledning, og forlate salongen fullt utstyrt til den store dagen.

Hvordan det hele startet:

Gjenbrud er eid og drevet av meg, Kristine. I 2019 ble jeg forlovet og startet jakten på Drømmekjolen. Jeg ville veldig gjerne kjøpe brukt, siden det er både budsjettvennlig og bærekraftig, og gir flere muligheter i stilvalg. De fleste brudekjoler brukes jo ikke mange ganger, og det er egentlig ganske synd. Kostbare brudekjoler er kvalitetshåndverk som virkelig fortjener å skinne mer enn én gang! Heldigvis er gjenbruk i oppsving. På Finn ligger det i dag tusenvis av nye og brukte brudekjoler, og jeg har brukt mange timer på å bla gjennom annonsene, med stjerner i øynene. Mange av de nydelige kjolene befinner seg dog langt unna, og det krever mye tid og energi å skulle kjøre land og strand for å prøve én og én kjole, så de fleste har jeg vært nødt til å slå fra meg.

I tillegg kom korona og det ble også mindre fristende for både selgere og meg som kjøper å ha prøving hjemme i stuen.

Jeg tenkte: Hadde det ikke vært fantastisk om man kunne dra til ett sted og prøve flere brukte brudekjoler? Finnes det virkelig ikke flere bruktbutikker som har brudekjoler? Jeg googlet derfor mye etter sånne butikker også, og oppdaget til min store overraskelse at det så å si ikke fantes innefor rimelig avstand. De som fantes fokuserte på veldig smale nisjer, og hadde verken min stil eller min størrelse. Derfor bestemte jeg meg for å starte min egen brudekjoleformidling, der jeg ønsker å tilby kjoler med et mangfold av brukte brudekjoler.

Min visjon:

Kristine i brukt brudekjole. 
Fra fotoserien Bridezilla. Fotograf June Witsøe.
Fra fotoserien Bridezilla. Fotograf: June Witsøe

Med Gjenbrud ønsker jeg å tilby brukte brudekjoler i alle stiler, størrelser og prisklasser. Jeg vil at folk skal kunne komme til en hyggelig salong og få hjelp til å prøve så mange brudekjoler de vil, og også få råd og tips om håndtering av kjolen, mulige tilpasninger og tilbehør. Min drøm er at alle skal finne en kjole de kan føle seg vakker i.

I tillegg vil jeg at Gjenbrud skal bidra til bevissthet rundt bærekraftig bryllupsfeiring.

Jeg håper jeg kan være med å forene allerede elskede brudekjoler med nye bruder. Vil du bli en Gjenbrud? Ta kontakt!

Gjenbrud
Kroerveien 26, 1540 Vestby
gjenbrud@gmail.com