Kategorier
Uncategorized

Grunnkurs i prøvetime

Brudekjole er et stasplagg man skal bruke på en av livets største dager, og det å finne den rette kjolen er en stor del av bryllupsplanlegningen.

Man kan selvfølgelig gjøre det kjempeenkelt og kjøpe en fin kjole man liker på nett. Det kan være risikosport mtp størrelsen, dog. De aller fleste har dog lyst på opplevelsen av å komme til en brudesalong og få hjelp til å prøve forskjellige kjoler og finne akkurat den som passer til seg.

Det kan også være litt overveldende å stå og skulle velge fra stativ på stativ med brudekjoler, så nå skal jeg dele noen ting det kan være lurt å vite på forhånd. Med disse tipsene kan du stille litt mer forberedt på prøvetime, og senke skuldrene og bare kose deg med å prøve .

Forberedelser
Sjekk hva som gjelder i de ulike salongene mtp. avsatt tid og hva du bør ha med.

På en vanlig prøvetime hos Gjenbrud rekker du å prøve mellom ca 5-6 kjoler. Vi bruker så lang tid som vi trenger.

Stil
Tenk gjennom hva du liker i forkant. Bruk nettet, Pinterest, Instagram, Finn, og skriv gjerne en liten huskelapp med ting du vil prøve. Feks blonder, ballkjole, trompet, stroppeløs.

Vær samtidig åpen for å prøve noe nytt. Man er jo ikke vant til å se seg selv i brudekjole, så det kan jo hende du blir overrasket av å prøve noe som er utypisk deg? Og om ingenting annet blir du ihvertfall helt sikker på hva du ikke vil ha.

Budsjett.
Bestem deg og fortell gjerne konsulenten hvor mye du vil bruke på kjole.

Hva skal regnes med?
En ting det er viktig å huske på er at brudekjoler ofte bør tilpasses av en profesjonell for å sitte helt perfekt på deg. Det må beregnes tid og penger til det.

Skal tilbehør som slør, sko, smykker, paraply, undertøy, bolero, kappe, sjal regnes med?
Hva med sminke, hår, negler?
Det er mange ting som gjør en brud, I tillegg til den rette kjolen.

Størrelse.
Ikke tenk at du skal ha en spesifikk størrelse.
Det tallet som står på merkelappen er kun veiledende. ulike merker har ulike standarder, og kjoler sitter forskjellig på ulike kropper.
Brudekjoler lages i flere lag med faste stoffer, for å sitte godt på plass. Det kan derfor hende du må ha en større størrelse enn det du kjøper i en vanlig klesbutikk.
Det sier ingenting om din kropp OG IHVERTFALL ikke noe om din verdi.
En brudekjole som sitter godt gjør deg vakker uansett hva som står på merkelappen.

Snøring i ryggen gir fleksibilitet og gjør kjolen litt lettere å tilpasse din kroppsform, men betyr ikke at man kan gå opp og ned flere størrelser. Kjolen har fremdeles en passform og er finest om sømmene sitter der de skal.
Snøring er finest med ca 5-10 cm glippe i ryggen.

Logistikk og praktiske hensyn
Det er fantastisk å se blikket og kroppsspråket til en brud som har fått på seg rett kjole. Når kjærlighet ved første blikk er overstått, er det imidlertid lov å tenke praktisk.
Du skal ikke stå rett opp og ned hele dagen. Mest sannsynlig skal du ha kjolen på i over 12 timer. Du skal sitte, stå, gå, danse, kjøre bil, og…. gå på do. Du skal ikke være for varm eller kald. Og du skal kunne slappe av i løpet av dagen. Kjolen bør være komfortabel, selv om de færreste brudekjoler kan sammenlignes med en joggedress.

Øv på å lukke kjolen, sammen med den som skal gjøre det. Om du har med deg denne personen på prøvetime, be gjerne konsulenten om å vise dem hvordan.

Tilbehør
Undertøy må passe til kjolen.
Som sagt skal du ha på kjolen hele dagen, undertøyet ditt kommer ikke til å være sexy på kvelden, vær komfortabel i kjolen og ha heller med noe mer spennende til natten om du vil det.

Om kjolen ikke har bærestykke, trenger du kanskje noe for å holde deg varm utover kvelden, feks. en bolero, et sjal eller en kappe.

En bolero kan også gi brudekjolen ulike uttrykk og mulighet for å variere stilen gjennom dagen uten å måtte skifte. Mange bruker bolero under vielse i kirke, og tar den av senere. En bolero med ermer kan også gi ekstra varme utover kvelden.

Samme med sko. Sørg for at du har sko du kan bruke lenge. Eller ha med ekstra.

Prøv brudekjolen med alt; slør, tiara, sko, bolero, pluss pluss, selv om du tror du ikke vil ha det. Man vet aldri. Og om du bestemmer deg for å ikke ha noe ekstra har du ihvertfall lekt deg litt.

Trekk pusten
Kjoleprøving kan være slitsomt for kropp og hode, men det skal også være gøy.

Du er ikke nødt til å bestemme deg der og da. De fleste salonger tillater at du tar bilder av brudekjolene, og så kan du gå hjem og se og tenke i ro og mak.

Håper disse tipsene kan hjelpe deg som leter etter DIN brudekjole.

Hvis du vil ha disse tipsene skriftlig kan du laste de ned på min hjemmeside Gjenbrud.no

Jeg vil gjerne hjelpe deg å ha det gøy og prøve brudekjoler. Bestill din prøvetime hos Gjenrud i dag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *